Despre zambet

Macul cu lacrămi în ochi se uită spre soare cu zâmbet.
Eu, cand merg pe strada nu ascult muzica, nu citesc, nu imi urmaresc pasii. Mie imi place sa simt drumul pe care-l fac. Ascult zgomotele strazii, privesc oamenii, cladirile, “natura citadina”. Dar sa ne oprim la oameni. E usor de observat, ca umanitatea se “raceste”, diferentele dintre oameni se adancesc.. la fel si ignoranta. Si nimeni nu zambeste. De fapt, nici nu ne mai privim in ochi unii pe ceilalti. E o imensa pierdere de energie pozitiva. Fiecare e preocupat de grija “zilei de maine”. Guess what: “today is the day you worried about yesterday.. and all is fine”.
Acum, cum poti schimba asta? Pentru ca toti prezentam probleme, dar nici unul dintre noi nu ofera si solutii. Eu zic, ca un simplu zambet poate lumina ziua cuiva. Chiar daca e cineva pe care nu-l cunosti si care nu te cunoaste. Chiar daca e un suras timid sau un zambet din toata inima.
Sa va spun cate ceva despre zambet:  (ignorati modul de structurare in lista, defect mate info)
” 1.  Nu costă nimic şi valorează enorm.
2.  Îmbogăţeşte pe cine îl primeşte dar cel care îl oferă nu sărăceşte.
3.  Durează numai o clipă, dar efectele sale sunt de durata.
4.  Nimeni nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de el.
5.  Nimeni nu este atât de sărac încât să nu-şi permită să-l ofere.
6. Aduce fericire tuturor şi pretutindeni.
7. Este semn şi simbol de prietenie, de bună voinţă şi sprijin pentru cei în deznădejde, odihnă pentru cei epuizaţi, rază de lumină pentru cei întristaţi, înviere pentru cei disperaţi.
8. Nu se cumpără şi nici nu se împrumută.
9. Nici o valută din lume nu poate plăti valoarea sa.
10. Nimeni nu are atâta nevoie de el ca acela care nu ştie să zâmbească. “
Deci zambiti, cat mai mult, cat mai des, intotdeauna din suflet. Nu toata lumea va va zambi inapoi. E okay, important e ca ati daruit. Si un cadou nu se face asteptand ceva inapoi.